FFF – Favourite Recipes

Clafouti aux pêches – D’s mother made this for dessert one evening.  It was totally delish and freakishly simple to make.  Neither la mamie nor I take credit for this recipe.  It comes courtesy of those lovely little packets of vanilla sugar by Vahiné.  Try it out!

Ingrédients
100 g de farine

1/2 sachet de Levure chimique Vahiné
100 g de sucre
1 sachet de Sucre vanillé de Madasgar Vahiné
2 oeufs
20 cl de lait
50 g d’Amandes effilées Vahiné
500 g de pêches

 

Recette
1. Dans une terrine, mélangez 100g de farine et 1/2 sachet de levure chimique Vahiné avec 100g de sucre en poudre et 3 sachets de sucre vanillé Vahiné.
2. Ajoutez 2 oeufs entiers, mélanez vivement, puis incorporez 20cl de lair et 50g d’amandes éffilées Vahiné.
3. Beurrez un moule à manqué, déposez 500g de pêches épluchées et coupées en quartier.
4. Versez la préparation sur les pêches.
5. Faites cuire dans un four préchauffé th.6 (180c).  La surface du clafoutis doit être blonde.
6. A la sortie du four, saupoudrez votre clafoutis de sucre vanillé Vahiné.

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: